Feestmaand december is weer begonnen en dat betekent ook de nodige cadeaustress. Wat voor cadeau geef je nu het beste aan een introvert persoon (of aan jezelf, als introvert) ? Tien suggesties.

Dagboek

Het hoofd van de introvert zit snel vol en dan is het fijn om dat van je af te kunnen schrijven in een dagboek. Het is een mooie oefening in jezelf van tijd tot tijd rust gunnen en even afstand nemen. Uiteraard kun je kiezen voor het oude vertrouwde dagboek, maar denk ook eens aan art journaling als de persoon in kwestie wat creatiever is aangelegd.

Mok

Een introvert heeft van tijd tot tijd een moment voor zichzelf nodig om weer op te laden. Daar hoort vaak ook een kopje koffie of thee bij en wat is er nu leuker dan een toepasselijke mok

mok

Check-in cards

Zoals gezegd gebeurt er in het hoofd van een introvert erg veel. Om al die gedachten wat meer te ordenen kunnen check-in cards helpen. Hierop staan vragen die je helpen om het gesprek met jezelf aan te gaan. Op die manier leer je jezelf nog beter kennen. 

The Introvert Activity Book

The Introvert Activity Book is een boek dat de introvert uitnodigt om dingen te delen door het op te schrijven of te tekenen. Je wordt als het ware zelf de auteur van het boek. Erg geschikt voor de wat creatiever aangelegde introvert. 

So Cards

So Cards is een kaartenset die je als introvert helpt om een gesprek met anderen direct wat meer diepgang te geven. Er staan vragen op als 'Stel dat je enorm rijk zou zijn, wat zou je dan voor jezelf kopen?' en 'Wanneer heeft iemand jou voor het laatst zien huilen?' Leuk om te gebruiken tijdens een netwerkgesprek of borrel.

So Cards

Massage

Introverten zitten veel in hun hoofd en een manier om daar uit te komen is door de aandacht te verleggen naar het lichaam. Een massage is daar heel geschikt voor. Iets wat je jezelf vaak niet gunt, maar een ander des te meer. Een moment me-time voor de introvert.

Een uitje in de natuur

Buiten zijn kan een introvert helpen om weer op te laden, of dat nu een rustige boswandeling is of juist een fanatieke sportsessie. Een uitje midden in de natuur is dus zeker een geschikt cadeau als je liever een belevenis cadeau geeft.

Boek

Introverten zijn doorgaans dol op lezen. Uiteraard kun je mijn boek Introvert Leiderschap cadeau doen (ik voorzie dat op verzoek graag van een persoonlijke tekst), maar denk ook eens aan klassiekers als Quiet van Susan Cain of Introvert Power van Laurie Helgoe. Keuze te over zou ik zeggen. 

introvert leiderschap

Me-time

Als er één ding is waar een introvert behoefte aan heeft, dan is het wel tijd voor zichzelf. Ik noemde al een uitje in de natuur en een massage, maar denk ook eens aan simpeler dingen als een paar uurtjes oppassen bij introverte ouders of maaltijden maken en bezorgen bij je beste introverte vriend. Het zal gewaardeerd worden.

Coaching

Je denkt er wellicht niet direct aan, maak ook een coachtraject kun je cadeau doen. Recentelijk kreeg ik hier een verzoek voor, waarbij we als opwarmertje eerst mijn gesigneerde boek cadeau hebben gedaan. Coaching kan iemand echt helpen om bepaalde stappen te gaan zetten om verder te komen. Het is iets waar diegene zijn of haar hele leven iets aan heeft.

Wil je een gesigneerd boek of een coachtraject cadeau doen? Neem gerust contact met me op om dit verder te bespreken.