Inmiddels ben ik alweer zo'n vijf jaar voorvechter van de kracht van introversie en introvert leiderschap. Zoals je wellicht weet, deed ik uitgebreid onderzoek naar dit thema voor mijn boek Introvert Leiderschap. Alle inzichten daaruit én de ervaringen die ik de afgelopen vijf jaar opdeed in het coachen van introverte leiders heb ik gebundeld in een nieuw programma: Introvert Leiderschap.

Introvert leiderschap heeft een aantal unieke kwaliteiten die vaak over het hoofd worden gezien in traditionele leiderschapsmodellen. Introverten hebben bijvoorbeeld de voorkeur om diep na te denken voordat ze spreken, zijn uitstekende luisteraars, en zijn goed in het opbouwen van sterke, authentieke relaties. Dit licht ik graag nog wat verder toe.

Diepgang

Introverte leiders hebben de neiging om problemen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en diepgaande analyses te maken voordat ze tot een beslissing komen. Dit leidt vaak tot beter doordachte en strategische beslissingen.

Empathisch leiderschap

Door hun vermogen om aandachtig te luisteren, begrijpen introverte leiders de behoeften en zorgen van hun teamleden beter. Dit zorgt voor een meer inclusieve en ondersteunende werkomgeving.

Stabiliteit

Introverte leiders brengen kalmte en stabiliteit in hun teams. Hun rustige aard helpt om spanningen te verminderen en een cultuur van respect en begrip te bevorderen.

Om jou als introvert te helpen jouw leiderschap te versterken, heb ik het programma Introvert Leiderschap ontwikkeld. Dit traject richt zich specifiek op het versterken van jouw natuurlijke kwaliteiten als introverte leider, zodat jij zelfverzekerd en effectief kunt leiden zonder afbreuk te doen aan wie je bent.

Wat je kunt verwachten

  • Meer zelfbewustzijn: Het programma bestaat uit gesprekken en oefeningen die je helpen om een dieper inzicht te krijgen in jouw introverte leiderschapsstijl. Je ontdekt jouw sterke punten, uitdagingen en doelen.
  • Versterkt vertrouwen in jouw leiderschap: Door gerichte coaching ontwikkel je meer vertrouwen in jouw vermogen om te leiden. Je leert hoe je jouw unieke stijl kunt benutten en communiceren met impact.
  • Meer impact: Je leert hoe je jouw introverte kwaliteiten kunt inzetten om anderen te inspireren en motiveren. Dit helpt je om een positieve invloed te hebben op jouw team en organisatie.
  • Strategisch denken: We verkennen hoe je jouw analytische denkvaardigheden kunt gebruiken om strategische beslissingen te nemen en langetermijnvisies te ontwikkelen.
  • Effectieve communicatie: Je leert zowel verbale als non-verbale communicatietechnieken die passen bij jouw stijl, zodat je jouw boodschap duidelijk en overtuigend kunt overbrengen.

Programma-overzicht

  • Persoonlijke Intake: We bespreken jouw leiderschapsdoelen, uitdagingen en ambities.
  • Coachsessies: Zes diepgaande sessies, online of live, waarin we jouw introverte leiderschap verkennen en ontwikkelen. Eén van de sessies zullen we besteden aan oefenen met dingen die jij lastig vindt.
  • Online Academie: Toegang tot praktische tools en bronnen om jouw groei te ondersteunen, inclusief online modules en leiderschapsbronnen.

Wil je hier meer over weten? Boek dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe dit traject jou kan helpen als introverte leider.