Introvert coaching: De Kracht van de Introvert

Wil je leren hoe je jouw kracht als introvert beter kunt benutten? Heb je het gevoel dat er zoveel meer in je zit, maar durf je nu niet de stappen te zetten om het er echt uit te krijgen? En wil je leren hoe je dat kritische stemmetje in je hoofd kunt stoppen, dat je maar blijft vertellen dat je het niet kunt? Dan is mijn programma De Kracht van de Introvert iets voor jou.

Als introvert kan het soms lastig zijn om je plek te vinden in de wereld die gericht lijkt te zijn op extraversie. Misschien voel je je anders, niet begrepen, of ben je zelfs wel eens afgewezen omdat je niet zo makkelijk uit je schulp kruipt als anderen.

Maar wist je dat je als introvert ook heel veel krachtige eigenschappen bezit? Eigenschappen zoals diepgang, sensitiviteit, een goed luisterend oor en een sterk inlevingsvermogen. Deze eigenschappen maken van jou een unieke persoonlijkheid, en juist daarom is het zo belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent.

Zelfacceptatie is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt moed en inzicht om jezelf te accepteren en waarderen, zeker in een wereld die vaak extraversie als de norm lijkt te zien. Ik kan je helpen bij het ontdekken en omarmen van jouw unieke persoonlijkheid als introvert.

In het traject De Kracht van de Introvert verkennen we jouw persoonlijke kwaliteiten en uitdagingen als introvert, en werken we aan het ontwikkelen van jouw zelfacceptatie. Dit proces gaat niet over het veranderen van wie je bent, maar over het leren kennen en waarderen van jezelf zoals je bent.

We werken aan het versterken van jouw zelfvertrouwen en het ontwikkelen van positieve overtuigingen over jezelf als introvert. Ook gaan we aan de slag met het omgaan met eventuele negatieve overtuigingen en gedachten die jouw zelfacceptatie in de weg staan.

Door middel van coaching kun je leren om meer in contact te komen met jezelf en je eigen behoeften en grenzen, waardoor je beter in staat bent om deze aan anderen te communiceren. Ook leer je om op een gezonde manier om te gaan met eventuele uitdagingen die je als introvert tegenkomt in het dagelijks leven, bijvoorbeeld op het werk of in sociale situaties.

Maar bovenal is zelfacceptatie een proces van zelfliefde en zelfzorg. Door jezelf te accepteren en waarderen zoals je bent, geef je jezelf de ruimte om te groeien en te bloeien als persoon. Je mag er zijn, precies zoals je bent. En als je dat eenmaal voelt, zul je merken dat er een wereld voor je opengaat. Een wereld vol mogelijkheden en kansen, die allemaal wachten om ontdekt te worden door jou als unieke en waardevolle persoonlijkheid.

Het resultaat na dit traject

 • Je kent je eigen kwaliteiten en valkuilen
 • Je kent je eigen belemmerende overtuigingen én weet hoe je daarmee om moet gaan
 • Je kunt beter omgaan met jouw dagelijkse uitdagingen als introvert
 • Je kunt jezelf laten zien op een manier die bij je past
 • Je bent beter in staat om grenzen aan te geven
 • Je ziet jouw introversie niet meer als een belemmering

Hoe zit dit programma eruit?

Dit programma begint met een persoonlijke intake, waarin we ingaan op waar jij tegenaan loopt. Zie je jouw introversie als een belemmering? Kom je niet tot je recht op de plek waar je nu zit? Zit je perfectionisme je in de weg? Of heb je het gevoel dat anderen je onderschatten of verkeerd begrijpen? Op basis van dit gesprek bepalen we waar de focus van jouw persoonlijke ontwikkelprogramma precies komt te liggen.

Vervolgens gaan we de diepte in. We zoomen in op wie je bent als persoon, wat er bij je past en waar jij gelukkig van wordt. In vier coachgesprekken bespreken we jouw uitdagingen, maar daarnaast ook jouw unieke kracht als introvert. Je krijgt een aantal praktische tools aangereikt om beter om te kunnen gaan met jouw uitdagingen en om beter gebruik te kunnen maken van jouw kracht. Het geleerde pas je direct toe in de praktijk, zodat je snel effect ziet. 

Bij dit programma zit inbegrepen

 • een intakegesprek 
 • 4 coachsessies van anderhalf uur, online of live op een locatie in Nederland of België
 • aanvullende online module waarin je alles leert over introversie en hoe je omgaat met de uitdagingen
 • een persoonlijkheidstest
 • een persoonlijk ontwikkelprogramma
 • tools die je direct toe kunt passen in de praktijk

Mijn garantie

 • inzicht in waar jouw kracht ligt als introvert
 • jij kunt jouw kracht beter laten zien
 • je weet hoe je om kunt gaan met jouw uitdagingen
 • je durft de stappen te zetten die je echt verder helpen

Prijzen

Particulier tarief: 

Particulieren krijgen van mij korting op de btw, omdat deze voor hen niet aftrekbaar is.

-Online traject: 995 euro inclusief btw
-Hybride traject: 1095 euro inclusief btw
-Live traject: 1195 euro inclusief btw

Zakelijk tarief:

Voor zakelijke trajecten wordt wel de btw gerekend, die voor bedrijven aftrekbaar is. Hierdoor betaalt een bedrijf net zo veel als een particulier.

-Online traject: 995 euro exclusief btw
-Hybride traject: 1095 euro exclusief btw
-Live traject: 1195 euro exclusief btw

Het juiste moment komt nooit

Wat ik regelmatig zie bij mensen, is dat ze gaan wachten tot 'het juiste moment'. Weet dat dit een beschermingsmechanisme is. Dit gaat hard aan het werk zodra je iets gaat doen dat buiten jouw comfortzone ligt. 

Het is heel begrijpelijk als je het spannend vindt om hulp te vragen. Weet dat ik als coach nooit zal oordelen over jou en dat alles wat we bespreken vertrouwelijk is. Je hoeft je dus zeker niet te schamen dat je hulp overweegt of te twijfelen over de vraag of je wel de resultaten gaat behalen die je wilt. 

Onthoud dat het inschakelen van een coach geen zwakte is, maar juist getuigt van moed en zelfliefde. Door jezelf de kans te geven om te groeien en te ontwikkelen, zul je op de lange termijn een stuk gelukkiger worden.

Wil je eens kennismaken? Boek dan gemakkelijk een vrijblijvend gesprek via de button hieronder. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Boek een kennismaking