Over mij

Coach voor introverten

Mijn naam is Karolien Koolhof. In mijn praktijk coach ik introverten om beter om te kunnen gaan met hun dagelijkse uitdagingen. Denk daarbij aan zaken als zichtbaarheid, zelfbeeld en assertiviteit. Ik heb me zelf jarenlang onbegrepen gevoeld en wist dat er meer in zat, maar het kwam er simpelweg niet uit. Totdat ik besloot daar iets aan te gaan doen. 

Ik begon mijn carrière in de journalistiek (BN DeStem, Algemeen Dagblad), waar ik veel leerde over diverse manieren van communiceren en ook veel mensenkennis opdeed. Ik werkte daarbij veel aan mezelf, onder andere door een Executive Master of Business Administration (EMBA) te doen aan de Berlin School of Creative Leadership. Ik liet me daarnaast coachen om uiteindelijk de stap richting het ondernemerschap te zetten en ben gecertificeerd als Coach Practitioner en Loopbaancoach. 

Karolien

Begrijpen hoe mensen in elkaar zitten en begrip hebben voor diversiteit zijn speerpunten voor mij. Het was de reden waarom ik uiteindelijk voor het coachingsvak koos. Mijn aanpak kenmerkt zich door een mix van wetenschappelijke inzichten en praktische oefeningen om mensen het gebied buiten hun comfortzone te laten verkennen. Diepgang en zaken aanpakken bij de bron zijn daarbij van groot belang. Ik stap zelf graag buiten mijn eigen comfortzone door aan improvisatietheater te doen en regelmatig te spreken in het openbaar.

Boek over introvert leiderschap

Ik ben de auteur van het boek Introvert Leiderschap. In dit boek ga ik in op wat introversie is, welke opvattingen er leven rond goed leiderschap en met welke vooroordelen introverte leiders te maken hebben. Aan de hand van interviews met introverte leiders uit de hele wereld laat ik vervolgens zien welke kracht er schuilt in introvert leiderschap. 

Introvert Leiderschap schreef ik op basis van mijn eigen onderzoek onder 400 introverte leiders wereldwijd. Het boek is ook vertaald in het Engels

Contact

Ik ben beschikbaar voor coaching, trainingen en workshops. Neem contact met me op voor meer informatie. 

Bekijk mijn diensten