Je bent het meest effectief en gemotiveerd als je werk doet dat aansluit bij wie jij bent als persoon. Ben je benieuwd naar jouw drijfveren en talenten? Dan is de Talenten Motivatie Analyse Methode (TMA Methode) een handig hulpmiddel.

Als mensen hebben we allemaal bepaalde drijfveren, die maken dat we bepaalde dingen doen. Dit vormt de basis van de talenten die je vervolgens aan de wereld laat zien. De TMA Methode is gebaseerd op de positieve psychologie en geeft inzicht in die drijfveren en talenten, waardoor je een beter beeld krijgt van wat jou energie geeft en waarom. 

Een TMA kan zorgen voor helderheid wanneer je wilt weten welke studie of baan geschikt voor je is, maar ook in werving en selectie. Daarnaast wordt hij ook veel ingezet bij reïntegratie. De uitslag van de TMA geeft naast jouw competenties ook informatie over je persoonlijkheid en talenten. Verder vertelt deze ook meer over jouw ideale werkomgeving, jouw leer- en ontwikkelstijl en de aanleg voor verschillende competenties. Zo weet je ook gelijk op welke vlakken je nog aan jezelf kunt werken.

Genuanceerd

Veel testen meten een beperkt aantal gedragskenmerken. Sommige daarvan stoppen jou in een hokje, bijvoorbeeld: jij bent “groen” en ik ben “rood”. De TMA Talentenanalyse is uitgebreider en meet 22 drijfveren en 44 talenten. Daardoor biedt hij meer nuance dan veel andere testen. Hij kan gecombineerd worden met een loopbaanscan en/ of een persoonlijkheidstest, om een nog vollediger beeld te krijgen van wie jij bent en wat je wilt. 

Uiteraard is er binnen TMA ook aandacht voor introversie en extraversie. Hij geeft jou als introvert meer inzicht in jouw manier van communiceren, werken en leren, wat het gemakkelijker maakt om samen te werken met anderen. Dit maakt dat je TMA naast individueel ook voor groepen in kunt zetten. 

Wil je weten wat een Talenten Motivatie Analyse voor jou zou kunnen betekenen? Neem gerust contact met me op.

TMA