Vanaf 1 augustus kan iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd een gratis ontwikkeladvies aanvragen. Hoe gaat dat in zijn werk en wat gebeurt er precies tijdens zo'n traject? Ik vertel je er graag meer over. 

Het gratis ontwikkeladvies is bedoeld voor mensen die (nog) aan het werk zijn, waaronder ook zzp’ers en zelfstandig ondernemers, en mensen die geen werk meer hebben. De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door. Deze regeling lijkt veel op de in januari 2020 beëindigde Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers.

Het ontwikkeladvies wordt uitgevoerd door gekwalificeerde loopbaancoaches en bestaat onder andere uit een arbeidsmarktscan, meerdere gesprekken en het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan. Hierdoor krijg je een helder beeld van waar jij goed in bent en welke mogelijkheden er voor jou zijn binnen de huidige arbeidsmarkt. 

Tot het eind van dit jaar kunnen er 20.000 ontwikkeladviezen worden aangevraagd. Hiervoor neem je contact op met een gecertificeerde coach, die alle administratieve zaken verder regelt. De overheid betaalt het traject. Heb je interesse, wacht dan niet te lang met het aanvragen hiervan. Voor meer informatie kun je direct contact met mij opnemen.