Je vraagt je wellicht af of coaching iets voor jou is. Het kan best spannend zijn om daadwerkelijk met je uitdagingen aan de slag te gaan, maar het brengt je ook veel. Je moet er echter wel klaar voor zijn. Wanneer ben je dat? Een paar signalen:

Je hebt een coachvraag

Ieder coachtraject begint met een coachvraag: een bepaalde kwestie waar jij graag verder mee wilt komen. Het kan zijn dat je graag wilt leren hoe je jouw introverte kant als kracht kunt benutten. Of je bent benieuwd welke baan nu echt bij jou past. Dit is het startpunt, maar dat wil niet zeggen dat dit ook het eindpunt is. Gedurende het traject komen er soms nieuwe coachvragen bij, die ik dan ook meeneem in het traject.

Je durft je open te stellen

Coaching werkt alleen als je je als gecoachte open durft te stellen. Als coach zal ik namelijk wel eens doorvragen op bepaalde zaken, wat niet altijd gemakkelijk is. Dat doe ik niet om je dwars te zitten, maar om je verder te helpen. Daar moet je dus wel tegen kunnen.

Je durft in de spiegel te kijken

Bij coaching kijk je vaak diep in de spiegel naar jezelf. Op die manier zie je soms ook minder mooie kanten van jezelf. Ben je bereid dit te doen, dan kun je hele mooie stappen zetten en echt verder komen.

Je bent gemotiveerd

Een coach is niet degene die jouw 'probleem' gaat oplossen. Coaching gaat namelijk meer over bewustwording van bepaalde processen en gedachtepatronen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag gaat. Daarvoor is motivatie heel erg belangrijk. Ben je gemotiveerd om echt stappen te zetten, dan zul je de mooiste resultaten boeken.

Je bent niet bang voor verandering

Hoe je het ook wendt of keert, coaching gaat uiteindelijk altijd om een bepaalde verandering. Een verandering van baan of van wijze waarop je bepaalde dingen aanpakt bijvoorbeeld. Dit vraagt van jou dat je jezelf openstelt voor die verandering en hem met beide armen omarmt. Als coach weet ik hoe lastig dat soms kan zijn en ik begeleid je daar dan ook uitgebreid bij om de overgang zo soepel mogelijk te maken.

Wil je meer weten over coaching? Neem gerust contact met me op. Ik coach op:

  • introversie
  • zelfbeeld
  • loopbaan
  • perfectionisme
  • hooggevoeligheid
  • mindset