Er bestaan nogal wat misverstanden rond loopbaancoaching. Om die reden zet ik er een aantal op een rijtje, plus wat meer uitleg.

Een loopbaancoach stippelt mijn toekomst uit

Je doet een test, daar komt uit wat je moet gaan doen en dus ga je dat doen. Klinkt simpel hè? Helaas is het niet zo simpel. Bij het maken van de juiste keuze in jouw loopbaan komt namelijk veel meer kijken. Wie ben jij als persoon? Hoe is jouw huidige situatie? En wat zijn je ambities op de korte en de lange termijn? De rol van de loopbaancoach is om samen op onderzoek uit te gaan en mogelijke toekomstscenario's in beeld te brengen die bij jou passen. Samen kijken we hoe dat vervolgens mogelijk te maken is. Daarbij ligt de uiteindelijke stap bij jou, wanneer je kiest welke richting jij uit wilt.

Loopbaancoaching is alleen voor werkzoekenden

Niet alleen mensen die even geen werk hebben, lopen rond met loopbaanvragen. Wellicht zit je nu op een plek die toch niet helemaal juist voelt, of heb je het idee dat je toe bent aan een volgende stap. Maar waarom die plek niet juist is, of wat die volgende stap zou moeten zijn weet je eigenlijk ook niet zo goed. Juist op die vragen kan een loopbaancoach je helpen een antwoord te vinden. Door meer te leren over wie jij bent als persoon en wat er bij je past, wordt het gemakkelijker om iets te vinden dat echt past. En die stap kun je dus ook zetten vanuit je huidige baan.

Loopbaancoaching is voor als je echt iets heel anders wilt gaan doen

Het kan natuurlijk zijn dat je erachter komt dat je nu toch echt die bed and breakfast in Frankrijk wilt gaan beginnen. Maar ik spreek net zo goed mensen die niet helemaal tevreden zijn met hun huidige rol en die deze uiteindelijk na coaching zo weten aan te passen dat het wel past. Jobcrafting noemen we dat. Daar hoef je echt niet alles voor overboord te gooien. Sterker nog, vaak is drastisch het roer omgooien ook helemaal niet de beste oplossing.

Een loopbaancoach weet alles over de arbeidsmarkt

Uiteraard weet een loopbaancoach waar op dit moment de beste kansen liggen en welk netwerk daar het handigst voor is. Maar dat wil niet zeggen dat een loopbaancoach iedere mogelijke functie op de arbeidsmarkt zo paraat heeft in zijn achterhoofd. Dat hoeft ook helemaal niet, want vaak weet je zelf het beste welke kansen er liggen binnen jouw eigen vakgebied. In plaats van uitzendbureau te spelen, is een loopbaancoach veel meer gericht op jou helpen om meer inzicht in jouw wensen en kwaliteiten te krijgen en je te leren die beter over te brengen. Het is een proces van zelfontwikkeling dat je uiteindelijk zal helpen om naar die gewenste baan te komen. En dus ook veel meer waard dan enkel het aandragen van mogelijke banen.

Loopbaancoaching kan mijn communicatieproblemen op het werk niet oplossen

Je op je plek voelen heeft veel te maken met de communicatie met je collega's. Is er veel onbegrip of heb je het gevoel dat je te weinig ruimte krijgt, dan kan dat maken dat de werksfeer voor jou een stuk minder prettig is. Door meer inzicht te krijgen in jouw natuurlijke manier van communiceren als introvert en hoe dat zich verhoudt tot je collega's, kun je leren om op een andere manier naar situaties te gaan kijken. Dit nieuwe perspectief kan je helpen om weer met meer plezier naar je werk te gaan. Loopbaancoaching kan dus zeker helpen om de communicatie en dus ook de werksfeer te verbeteren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor loopbaancoaching? Neem gerust contact met mij op over de mogelijkheden.