Na de drukte van de zomer vormt de rust van de herfst een welkome afwisseling voor veel introverten. Herfstweer en kortere dagen maken dat we weer wat meer naar binnen gaan en we wat meer ademruimte krijgen. Een paar redenen waarom de herfst het introverte seizoen bij uitstek is.

Nieuwe hobby

De herfst is by far het beste moment om aan een nieuwe hobby te beginnen. Introverten houden ervan om in hun eentje iets te doen wat hun hersenen of juist hun lichaam aan het werk zet. De tijd na de zomer voelt vaak als een verse start, waarin het prettig kan zijn om iets nieuws op te pakken. Gebruik dit moment om eens goed na te denken over wat je nog graag zou doen en begin er gewoon mee.

Herfstkleding

Strakke shirts maken plaats voor comfortabele truien en vestjes. De kleding bij uitstek om lekker mee op de bank te zitten met een kopje thee of koffie. Maar ook de kleding die je lekker warm houdt tijdens een wandeling door guur herfstweer.

Rust

Het mooie weer van de zomer maakt dat we er massaal op uittrekken. Daardoor kan het op sommige plekken best wel druk worden: iets waar introverten niet zo van houden. Met de herfst keert ook de rust weer wat meer terug. Het perfecte moment om weer even op te laden na de drukte van de zomer.

Herfstweer

Guur herfstweer is het beste excuus om lekker binnen te blijven. Zo kom je eindelijk eens toe aan dat boek of die serie op Netflix. Plannen afzeggen omdat je simpelweg te moe bent, lijkt daardoor ook ineens een stuk begrijpelijker. Geef gerust toe aan dat gevoel en neem af en toe wat tijd voor jezelf. Zo zorg dat je voldoende energie houdt als introvert.

Etentje

Zomerbarbecues zijn vaak massaal en druk, maar in de herfst worden de etentjes kleinschaliger omdat er simpelweg niet zoveel mensen in een huis passen. Introverten geven de voorkeur aan kleinere groepen mensen, waardoor zij juist dat soort kleinschaligere etentjes leuker vinden. Het maakt het gemakkelijker om een diep gesprek te hebben en niet overprikkeld te raken door de enorme hoeveelheid mensen die barbecues vaak wel hebben.

Bezinning

Wat is er nu mooier dan kijken hoe de natuur in de herfst van kleur verandert? De natuur laat letterlijk dingen los en ook als mens is de herfst een fijn seizoen om dat te doen. Met welke dingen wil je stoppen en waar zou je juist mee willen beginnen? De herfst is het perfecte moment van bezinning, of je dat nu thuis op de bank doet of tijdens een stevige wandeling.

Wil je meer weten over hoe je als introvert het beste tot je recht komt? Neem gerust contact met me op.