Als introvert kan een sollicitatiegesprek best wel lastig zijn. Je krijgt vaak onverwachte vragen en veel meer aandacht dan waar je je wellicht prettig bij voelt. Hoe zorg je nu dat je als introvert toch succesvol solliciteert? Vijf tips.

Bereid je goed voor

Omdat introverten eerst nadenken en daarna pas spreken, kunnen onverwachte vragen voor flink wat spanning zorgen. Je hebt immers het gevoel dat je nu direct moet antwoorden, maar zou er liever wat langer over nadenken. Door je heel goed in te lezen in het bedrijf en alvast te oefenen op mogelijke vragen, kun je een deel van die spanning wegnemen. Ondanks dat er wellicht nog steeds vragen zullen zijn die je niet had verwacht, heb je in ieder geval al wel antwoord op de meest voorkomende. Daardoor kun je ontspannener antwoorden en een antwoord geven waar je wel wat meer tijd voor hebt gehad.

Gebruik je onderzoekende kant

Introverten kunnen zich beter en langer focussen op een taak dan extraverten, omdat ze zich minder snel laten afleiden door hun omgeving. Daardoor kunnen ze echt de diepte in gaan en in korte tijd veel te weten komen over een bedrijf. Tijdens die zoektocht kom je waarschijnlijk ook zaken tegen die vragen oproepen en waar je nieuwsgierig naar bent. Schrijf die vragen op en stel ze tijdens het gesprek. Hiermee laat je zien dat je je goed hebt ingelezen en dat je echt interesse hebt in de baan en het bedrijf.

Gebruik je luistervermogen

Introverten zijn goede luisteraars, omdat ze minder de neiging hebben om zelf op de voorgrond te treden. Tijdens een sollicitatiegesprek komt dat goed van pas, omdat je alleen door echt goed te luisteren ook de juiste antwoorden kunt geven. Luister dus goed naar wat er aan je gevraagd wordt, herhaal het desgewenst in je eigen woorden om even te checken of je het goed hebt begrepen en geef vervolgens antwoord. Daarmee laat je zien dat jij de ander ruimte geeft en respecteert.

Focus op jouw kwaliteiten

Als introvert heb je soms wellicht de neiging om je te verontschuldigen voor het feit dat je niet wat extraverter bent, maar daarmee doe je jezelf te kort. Focus liever op waar jouw kwaliteiten als introvert liggen: luisteren, analyseren of overzicht houden bijvoorbeeld. Weet je niet goed wat jouw kwaliteiten zijn of hoe je ze kunt formuleren? Overweeg dan eens om een persoonlijkheidstest te doen. Ik help je daar graag bij.

Wees jezelf

Eigenlijk geldt deze tip natuurlijk voor alle situaties die je kunt bedenken, maar zeker tijdens een sollicitatiegesprek. Als je weet wie je bent en wat je te bieden hebt, is het makkelijker om daar de nadruk op te leggen. En heb je af en toe toch wat bedenktijd nodig voor die vraag die je niet vooraf hebt geoefend? Herhaal dan de vraag en vraag eventueel om wat bedenktijd. Zeker bij complexe vragen zal niemand het vreemd vinden dat je dit doet. 

Ben je inmiddels een trotse introvert en wil je dit delen tijdens het gesprek? Check dan wel even of de interviewer een goed beeld heeft van wat introversie is. Het zou natuurlijk zonde zijn als je onterecht wordt weggezet als verlegen of niet sociaal, omdat dat is wat het bedrijf beschouwt als introvert zijn... (en wat natuurlijk helemaal niet klopt)

Wil je hulp bij het voorbereiden van jouw sollicitatiegesprek? Of wil je meer leren over jouw unieke kwaliteiten? Ik help je daar graag bij. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.