De zomer is het seizoen van naar buiten gaan en socializen. Een groot contrast met de rust van de herfst en de winter, maar dat betekent niet dat je als introvert de zomer maar zou moeten overslaan. Een paar tips voor leuke zomeractiviteiten als je meer introvert bent.

De natuur in

Als introvert kom je tot rust door de stilte op te zoeken en waar lukt dat nu beter dan midden in de natuur? Ga er dus op uit, of dat nu te voet, op de fiets of zelfs de step is. Geniet van de omgeving en de weldadige rust die je midden in het bos of op de heide nog vindt. Wil je wat langer blijven? Kijk dan eens naar mogelijkheden voor kleinschalige campings of huisjes midden in de natuur.

Een dagje wellness

In wellnesscentra is er een ongeschreven regel dat je tijdens je verblijf niet te veel herrie maakt. Dat geldt zeker voor sauna's, waardoor die een oase van rust vormen temidden van alle zomerse drukte. Heb je behoefte aan een dagje opladen? Kijk dan eens of er bij jou in de buurt zo'n wellnesscentrum te vinden is. Vaak bieden ze ook arrangementen aan als je langer dan een dag wilt blijven. Zorg wel dat je een kleinschalige kiest, omdat het in de grotere centra juist weer best druk kan zijn.

Naar de buitenfilm

In veel steden kun je in de zomer films kijken in de buitenlucht, al dan niet in de vorm van een drive-in. Het is het perfecte uitje als je zin hebt om je een avond helemaal te verliezen in een mooie film, terwijl je geniet van het buiten zijn. Even niet praten, maar je mee laten voeren door een bijzonder verhaal. Ook leuk om samen met andere introverten te doen.

Tuinieren

In de zomer staat de natuur in volle bloei en dus is er veel te doen wanneer je een tuin hebt. Plant je in het voorjaar groenten, dan kun je daar in de zomer vaak al de vruchten van plukken. Zaai je bloemen, dan kun je die nu oogsten en een mooi plekje geven op je zomerse buitentafel. Omdat je met je handen bezig bent, helpt tuinieren je om je hoofd even leeg te kunnen maken. En wat is er nu fijner dan na al dat werk genieten van de rust in je eigen tuin?

Een boek lezen

Door de drukte van alledag is het vaak lastig om tijd vrij te maken voor het lezen van een boek. Nu de zomervakantie is aangebroken, wordt dat waarschijnlijk wat gemakkelijker. Installeer een hangmat in je tuin of op het balkon, zoek een rustig plekje op het strand of ga lekker zitten voor je vakantieverblijf. Plekken en opties genoeg om nu in alle rust een boek te lezen. Overdag toch te druk vanwege activiteiten of spelende kinderen? Zorg dan dat je 's avonds een uurtje vrijhoudt om nog even lekker te lezen.

Wil je meer weten over wat het inhoudt om introvert te zijn en hoe je dat tot jouw kracht kunt maken? Dan is mijn programma De Kracht van de Introvert zeker iets voor jou. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

buitenfilm