Naast coaching biedt Quiet Quality ook trainingen en workshops aan over diverse thema's. Een overzicht van de workshops tot nu toe.

De Kracht van Introversie

Tijdens deze workshop van twee uur gaan we dieper in op de verschillen in persoonlijkheid en het verschil tussen introversie en extraversie in het bijzonder. Daarnaast staan we stil bij introvert leiderschap en persoonlijkheid als uitgangspunt voor (neuro)diversiteit. 

Hiervoor put ik uit mijn eigen onderzoek naar introversie en introvert leiderschap en daarnaast deel ik ook enkele praktijkvoorbeelden. Naast kennisdeling is er ook ruimte voor interactie en vragen van de deelnemers. 

Voorafgaand kunnen deelnemers een korte persoonlijkheidstest doen, om te ontdekken of zij zelf introvert, ambivert of extravert zijn. 

De Kracht van Persoonlijkheid

Tijdens een workshop van twee uur ga ik samen met maximaal 20 deelnemers dieper in op de kracht van persoonlijkheid. Waar ligt die kracht en hoe kun je hem het beste benutten? Wat is het verschil tussen introverten, ambiverten en extraverten? Wat kunnen zij van elkaar leren? En hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers tot hun recht komen? 

Gedurende de sessie is er veel ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Het eerste deel van de sessie is plenair, waarna er in breakout-sessies verder gesproken zal worden. Vooraf kunnen de deelnemers een korte persoonlijkheidstest doen. Zij krijgen bovendien een exemplaar van mijn boek Introvert Leiderschap toegestuurd.

Introvert Leiderschap

In deze workshop van twee uur gaan we dieper in op het thema introvert leiderschap. Hoe ziet dit eruit en hoe haal je als introvert het meeste uit jouw leiderschap? Hiervoor put ik uit de inzichten in mijn boek, aangevuld met de meest recente ontwikkelingen op leiderschapsgebied.

Indien gewenst kunnen deelnemers vooraf een exemplaar van mijn boek Introvert Leiderschap toegestuurd krijgen en/ of een Big Five test doen om te achterhalen waar zij staan op het spectrum introvert, ambivert en extravert.

Diversiteit in Leiderschap

Deze workshop van twee uur gaat in op de verschillen in persoonlijkheid in relatie tot leiderschap. Op basis van mijn eigen onderzoek vertel ik over de verschillen tussen introversie, ambiversie en extraversie, maar ook over de andere aspecten van persoonlijkheid. Vervolgens koppelen we dit aan leiderschap en gaan samen in discussie over diverse thema’s. De sessie sluit aan op het thema neurodiversiteit.

Voorafgaand aan de sessie vullen alle deelnemers een volledige Big Five persoonlijkheidstest in. Deze geeft niet alleen meer inzicht in hun eigen persoonlijkheid, maar ook in die van collega’s. Deelnemers krijgen praktische handvatten en er is daarnaast veel ruimte voor discussie en vragen. 

Persoonlijk leiderschap

Deze workshop van drie uur bestaat uit drie delen. Tijdens het eerste deel van de sessie zoomen we in op persoonlijke voorkeuren. Aan de hand van een Big Five assessment krijgen deelnemers meer inzicht in hun eigen persoonlijkheid en wat dat betekent voor hun voorkeuren in werk en privé. Nadat ze hun eigen rapporten hebben doorgenomen, gaan de deelnemers werken in groepen met verschillende persoonlijkheden. Hoe gaan zij om met zaken als verandering, planning en communicatie? En hoe kan het combineren van verschillende persoonlijkheden leiden tot nieuwe inzichten?

Tijdens het tweede deel van de sessie leren deelnemers meer over hoe ze kunnen leren van gedrag dat ze niet leuk vinden. Hiervoor gebruiken we kernkwadranten.

In het laatste deel koppelen we persoonlijkheid aan leiderschap. Hoe zijn extraversie/ introversie, consciëntieusheid en openheid daarmee verbonden? En hoe kun je de Big Five-resultaten gebruiken om dit te begrijpen? Ik begin dit deel met het uitleggen van enkele van de belangrijkste onderzoeksresultaten over persoonlijkheid en leiderschap. Daarna krijgen de deelnemers even de tijd om op zichzelf te reflecteren. We sluiten af met een groepsdiscussie, waarbij het thema neurodiversiteit een belangrijk onderwerp van gesprek is.

Workshops en trainingen kunnen zowel in company als op locatie worden gegeven. Ook kortere webinars zijn mogelijk. Prijzen en exacte invulling zijn altijd in overleg. Meer weten? Neem contact op.

Karolien Koolhof