Wandelcoaching: Omgaan met Overprikkeling

Merk jij dat je snel overprikkeld raakt? Bijvoorbeeld als gevolg van een burnout of omdat je je herkent in de kenmerken van introversie, hoogsensitiviteit, ad(h)d, autisme of hoogbegaafdheid? Dan is het traject Omgaan met Overprikkeling iets voor jou. Dit unieke coachingstraject is ontworpen om jou te helpen omgaan met overprikkeling door middel van wandelen en coaching.

Overprikkeling kan een overweldigend en uitputtend gevoel zijn. Als je overprikkeld raakt, kan dit je dagelijkse activiteiten belemmeren en het kan moeilijk zijn om je te concentreren. Wandelen is een natuurlijke manier om stress en angst te verminderen, en kan helpen om je geest te ontspannen. Tijdens onze wandelingen zullen we samen werken aan het ontwikkelen van strategieën om je overprikkeling onder controle te houden.

Wandelcoaching voor overprikkeling richt zich op drie belangrijke gebieden:

 1. Bewustwording: Samen gaan we op zoek naar de triggers die jouw overprikkeling veroorzaken. We zullen je helpen om te begrijpen wat er gebeurt in je lichaam en geest wanneer je overprikkeld raakt.

 2. Strategieën: We zullen je leren hoe je je overprikkeling kunt beheersen. Samen zullen we nieuwe strategieën ontwikkelen die specifiek gericht zijn op jouw behoeften.

 3. Praktische oefeningen: We zullen je praktische oefeningen geven die je kunt gebruiken om je overprikkeling te verminderen. Deze oefeningen zijn ontworpen om je te helpen ontspannen en je rustiger te voelen.

Wandelcoaching voor overprikkeling is geschikt voor iedereen die overprikkeld raakt en op zoek is naar manieren om hun emoties beter te beheersen. Deze coaching is uniek omdat we wandelen als onderdeel van het proces gebruiken. Dit geeft je de mogelijkheid om je hoofd leeg te maken en te ontspannen terwijl je werkt aan het beheersen van je overprikkeling.

Na dit traject:

 • weet je wat prikkels zijn en waar ze vandaan komen
 • weet je welke verschillende soorten prikkels er zijn
 • snap je hoe jij beter om kunt gaan met prikkels
 • heb je veranderd hoe jij omgaat met belemmerende overtuigingen
 • weet je hoe jij jouw persoonlijke prikkelbalans kunt herstellen
 • ervaar je meer rust omdat je beter om kunt gaan met prikkels

Hoe het traject eruitziet

Samen met prikkelcoach Wouter Hijlkema en mij ga je aan de slag om meer inzicht te krijgen in hoe jij nu omgaat met prikkels, maar ook hoe je dat zou kunnen verbeteren. Via de online module maak je diverse oefeningen en verdiep je je in het thema overprikkeling. Daar tussendoor hebben we vier gesprekken op een bosrijke locatie naar keuze.

Wouter Hijlkema is opgeleid als psycholoog en coach op het gebied van zingeving. Hij begeleidt zowel introverten als hoogbegaafden op dat vlak. Wouter herkent zich in beide. Tijdens dit traject zal Wouter twee sessies begeleiden.

Bij dit programma zit inbegrepen:

 • een intakegesprek
 • 4 coachsessies van 1,5 uur op een bosrijke locatie in Nederland of België
 • aanvullende online module
 • ontspanningsoefeningen
 • jouw persoonlijke prikkelplan

Mijn garantie:

 • Meer rust en veerkracht
 • Beter leren omgaan met stress en overprikkeling
 • Meer verbinding met jezelf 
 • Nieuwe inzichten en ideeën voor meer balans en plezier in je leven.

Dit programma kost 895 euro inclusief btw. Vanwege de inhoud en het doel van het traject raden wij aan om dit live te volgen. Toch liever online? Dan betaal je 795 euro inclusief btw.

Het juiste moment komt nooit

Wat ik regelmatig zie bij mensen, is dat ze gaan wachten tot 'het juiste moment'. Weet dat dit een beschermingsmechanisme is. Dit gaat hard aan het werk zodra je iets gaat doen dat buiten jouw comfortzone ligt. 

Het is heel begrijpelijk als je het spannend vindt om hulp te vragen. Weet dat ik als coach nooit zal oordelen over jou en dat alles wat we bespreken vertrouwelijk is. Je hoeft je dus zeker niet te schamen dat je hulp overweegt of te twijfelen over de vraag of je wel de resultaten gaat behalen die je wilt. 

Onthoud dat het inschakelen van een coach geen zwakte is, maar juist getuigt van moed en zelfliefde. Door jezelf de kans te geven om te groeien en te ontwikkelen, zul je op de lange termijn een stuk gelukkiger worden.

Wil je eens kennismaken? Boek dan gemakkelijk een vrijblijvend gesprek via de button hieronder. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Boek een kennismaking

Koop het online traject

Koop het live traject

omgaan met overprikkeling