Introvert leiderschap: het is wellicht geen alledaags onderwerp, maar wat mij betreft wel een heel interessant onderwerp. Ik deed er het afgelopen jaar onderzoek naar en verwerkte de resultaten én mijn eigen ervaringen in een boek, Introvert Leiderschap. Dat is deze week verschenen bij Van Duuren Management. Diverse media hebben er inmiddels aandacht aan besteed. Een overzicht.

Introvert leiderschap

AD.nl: Waarom je als bedeesde introvert juist een uitstekende leider kan zijn

‘Laat je meer zien’, ‘toon wat emotie’ en ‘waarom zeg je niks?’: opmerkingen die veel introverten regelmatig te horen krijgen. Als ‘die stille’ voldoe je niet aan het ideale plaatje dat veel bedrijven hebben van de uitgesproken, aanwezige werknemer. Hoe maak je dan stappen in je carrière? Voor haar nieuwe boek sprak auteur Karolien Koolhof introverte leiders over hoe het hen lukte de top te bereiken.

Lees het artikel

Introvert leiderschap

MT/ Sprout: De stille kracht van de introverte leider

Wat hebben Bill Gates, Elon Musk en Arianna Huffington gemeen? Naast het feit dat ze succesvolle bedrijven uit de grond hebben gestampt, zijn het ook alledrie introverte leiders. Introversie en leiderschap worden door veel mensen niet direct aan elkaar gekoppeld. Het doorsnee beeld van ‘de leider’ is toch dat van een flamboyante, goedgebekte persoon die met zijn innemelijkheid iedereen in beweging weet te krijgen. Maar wat nu als je juist wat minder uitgesproken bent en liever op de achtergrond blijft? Kun je dan nog steeds als leider gezien worden?

Lees het artikel

Introvert leiderschap

Managementboek: Preview

Brutale mensen hebben de halve wereld. Ook als het gaat om leidinggevende posities. Maar wat als je wat minder uitgesproken bent? Hoe pak je dat aan en hoe zorg je dat dat een succes wordt? In Introvert leiderschap laat Karolien Koolhof zien dat introversie en leiderschap prima samengaan en dat er zelfs een unieke kracht achter schuilgaat. Een preview.

Lees het artikel