'Welke films zijn nu leuk om te kijken als introvert?', vroeg iemand in mijn online community mij. Een vraag waar ik even over na moest denken, maar inmiddels heb ik een aantal mooie titels verzameld. Hierbij vijf films die introverten aan zullen spreken.

  1. Her (2013)

In deze romantische sciencefictionfilm wordt het verhaal verteld van Theodore, een schrijver die verliefd wordt op zijn slimme en gevoelige besturingssysteem. De film gaat over de kracht van eenzaamheid, communicatie en hoe technologie ons leven beïnvloedt. 

  1. Lost in Translation (2003)

Lost in Translation is een film over eenzaamheid en cultuurverschillen. Scarlett Johansson speelt een jonge vrouw die zich verloren voelt in de drukte van Tokyo, terwijl Bill Murray een acteur speelt die ook de weg kwijt is in het leven. Samen ontdekken ze de stad en elkaar. De film toont op een mooie manier de kracht van menselijke connectie.

  1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een film over de kracht van herinneringen en hoe die ons vormen. Hij vertelt het verhaal van Joel en Clementine, die hun herinneringen aan elkaar laten wissen na een breuk. Terwijl de herinneringen langzaam verdwijnen, realiseren ze zich dat hun liefde voor elkaar niet zo eenvoudig uit te wissen is.

  1. The Grand Budapest Hotel (2014)

The Grand Budapest Hotel is een kleurrijke en fantasierijke film van regisseur Wes Anderson. Het verhaal speelt zich af in een fictief Oost-Europees hotel in de jaren '30. De film is gevuld met prachtige decors en personages, en is een waar visueel spektakel. De film zal introverte kijkers aanspreken door de aandacht voor detail en de rustige vertelstijl.

  1. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

In The Secret Life of Walter Mitty speelt Ben Stiller een dromerige en introverte man die in zijn hoofd leeft en dagdroomt over avonturen. Wanneer hij zijn baan dreigt te verliezen, gaat hij op zoek naar een verdwenen foto en maakt hij daadwerkelijk de avonturen mee waar hij eerder alleen over fantaseerde. Een film over zelfontdekking en persoonlijke groei.

Mist er nog een film in dit rijtje? Laat het me weten!

film