Wellicht overweeg je momenteel coaching, maar weet je niet zo goed wat je er precies van kunt verwachten. Daarom geef ik graag een inkijkje in hoe ik het aanpak, wat je van mij kunt verwachten, maar ook wat ik verwacht van degene die ik coach.

Laat ik beginnen met het feit dat ieder coachtraject anders is. Het begint allemaal met helder krijgen waar iemand aan wil werken. Daarvoor plan ik een kennismakingsgesprek in. Tijdens dat gesprek vraag ik naar jouw ontwikkelpunten, maar ben ik ook benieuwd naar eerdere ervaringen met coaching en zelfontwikkeling. 

Ook ben ik altijd benieuwd naar jouw verwachtingen van mij als coach. Er bestaat nog wel eens het misverstand dat een coach jou gaat vertellen wat je moet gaan doen, maar zo werkt het (gelukkig) niet. Als coach inspireer ik jou om met je eigen proces aan de slag te gaan, omdat dat het meeste resultaat oplevert. Om die reden sta ik daar ook altijd even bij stil.

Besluiten we met elkaar in zee te gaan, dan begin ik mijn trajecten altijd met een stukje zelfinzicht. Ik heb verschillende tools tot mijn beschikking om jou meer inzicht te geven in wie je bent als persoon en wat er bij je past. Uiteraard staan we daarin ook uitgebreid stil bij introversie en hoe je jouw kracht als introvert nog beter kunt benutten.

Beweging

Kies je voor de online training in combinatie met coaching, dan werk je vervolgens onder andere aan specifieke uitdagingen waar je tegenaan loopt als introvert en hoe je daar beter mee om kunt gaan. Verder is er aandacht voor belemmerende overtuigingen die jou ervan weerhouden om vooruit te komen in wat je wilt bereiken. Door daar op in te zoomen en er anders naar te leren kijken, kun je uiteindelijk wel in beweging komen. En dat is uiteindelijk het doel van een coachtraject.

Van coachees verwacht ik dat ze bereid zijn om in beweging te komen en actief aan de slag te gaan met wat er tijdens de gesprekken wordt behandeld. Soms zul je zelf thuis met een opdracht aan de slag gaan, andere keren gebeurt dat juist tijdens de sessie. Door serieus aan de slag te gaan met wat er wordt behandeld, bereik je uiteindelijk het meeste.

Zoals gezegd is ieder traject anders, omdat ik het altijd aanpas aan de persoon die ik voor me heb. En omdat ik een uitgebreide toolbox heb met instrumenten speel ik vaak op het moment zelf in op wat ik zie gebeuren. Een kwestie van ervaring. Op die manier weet ik zeker dat ik optimaal aansluit bij jouw coachvraag en dat er uiteindelijk groei zal zijn.

Wil je meer weten over mijn trajecten? Neem gerust contact met mij op.